Ex-burgemeester Mayeur richt consultancybureau op

Voormalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur heeft een eigen consultancybedrijf opgericht. Dat meldt RTBF en het bericht is bevestigd aan onze redactie. Mayeur stapte afgelopen zomer op als burgemeester, nadat was gebleken dat hij hoge vergoedingen kreeg bij daklozenorganisatie Samusocial, zonder dat er bewijzen zijn dat hij ook iets deed in ruil voor die vergoedingen.

Volgens een bijlage van het staatsblad heet het nieuwe consultancybureau "Cairn" en zal de BVBA zich onder meer bezighouden met onderzoeksopdrachten, analyses en consultancy. Ook voor financieel beheer zullen klanten een beroep kunnen doen op Cairn. Ook Robin Mayeur, zoon van, zit mee in het bedrijf.

Waarom de familie Mayeur voor de naam Cairn heeft gekozen, is niet duidelijk. Volgens Wikipedia is een cairn een graf uit het stenen tijdperk.

Yvan Mayeur is de voormalige burgemeester van Brussel. Hij moest opstappen toen bleek dat hij hoge zitpenningen ontving als directielid van daklozenorganisatie Samusocial. Er bleek geen enkel bewijs te bestaan dat Mayeur voor die vergoedingen ook effectief werkzaamheden verichtte. Een parlementaire onderzoekscommissie besloot eerder deze week dat Mayeur deze zitpenningen moet terugbetalen.