Video player inladen ...

Jan Paternoster zingt in het Nederlands, uit liefde voor de Ronde van Vlaanderen

Jan Paternoster van Black Box Revelation brengt een nummer uit in het Nederlands en dat uit liefde voor de Vlaamse koers. Het nummer heet "Chef van de peloton" omdat de muzikant eind maart ook een peloton voor wielerliefhebbers - meer bepaald StuBru-luisteraars - zal aanvoeren tijdens de Ronde van Vlaanderen.

Paternoster is fan van de koers en fietst zelf graag. "Ik volg de koers totaal niet", geeft hij evenwel toe op Studio Brussel. "Mijn favoriet is Marco Pantani uit de tijd dat ik het wel nog volgde."

Hij schreef een lied voor de koers, "Chef van de peloton" en kwam het nummer voorstellen. Paternoster koos opmerkelijk genoeg voor Nederlands. "De eerste keer in het Nederlands, want de koers is toch een redelijk Nederlandstalige beleving. Dat was dus uit de comfortzone komen, maar het was tof om in het Nederlands te schrijven. Het was spannend. Ik ben echt blij met het resultaat." 

(Beluister het lied hieronder vanaf 6:43) 

Video player inladen ...

Paternoster zal ook het Studio Brussel-peloton van luisteraars aanvoeren tijdens de Ronde van Vlaanderen voor wielerliefhebbers, en dat op zaterdag 31 maart. Wie fysiek in staat is -het is een rit van 141 kilometer- kan via deze link zijn kans wagen.