Acteur Bart Vanneste (Freddy De Vadder) in "Bevergem. © De wereldvrede Tom Verbruggen

Makers van "Bevergem" broeden op nieuwe serie "Grond"

Zouzou Ben Chikha, Dries Heyneman en Wannes Cappelle werken aan een nieuwe serie voor Vier. Die krijgt de naam "Grond" en speelt zich in de begrafeniswereld af. Heyneman en Cappelle schreven eerder het scenario van "Bevergem".

Als alles goed gaat, zendt Vier in 2020 "Grond" uit. Dat is een nieuwe serie in 8 delen naar een idee van Zouzou Ben Chikha over 2 broers die met een onconventioneel idee de begrafeniswereld op op haar kop zetten.

Ben Chikha schrijft het scenario samen met Dries Heyneman en Wannes Cappelle. Die laatste twee schreven enkele jaren geleden mee aan het scenario van de populaire serie "Bevergem" op Canvas.

De kans bestaat dat Adil El Arbi en Bilall Fallah "Grond" gaan regisseren, maar het succesvolle regisseursduo bekend van "Black" en "Patser" heeft eerst nog heel wat andere projecten op de plank liggen, waaronder films in Hollywood.

Lunanime

De productie is in handen van Lunanime, de productietak van de Lumière Groep. Het Mediafonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) kennen het project ontwikkelingssteun toe. "Grond" kreeg eerder al scenariosteun van het VAF.

Lunanime vat "Grond" als een internationale coproductie op. Naar eigen zeggen hebben Nederland, Duitsland en Noorwegen al belangstelling geuit.