MIVB zoekt 650 nieuwe medewerkers

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zoekt dit jaar ruim 650 nieuwe medewerkers. Het gaat onder meer om bestuurders, technici en veiligheidspersoneel.

Vorig jaar waren er 980 aanwervingen bij de MIVB. Dit jaar zijn er ruim 650 vacatures. De helft daarvan zijn nieuwe functies, de andere helft is om het natuurlijke verloop (vertrekkers, pensioneringen) op te vangen.

Er wordt onder meer gezocht naar tram- en busbestuurders (ongeveer 350), elektriciens en elektromechanici met kennis van hydraulica en pneumatica (meer dan 120), veiligheidspersoneel (meer dan 20) en technisch personeel voor IT, telecom en bouw (meer dan 60).

Er staan heel wat nieuwe projecten op stapel en daarvoor is er extra personeel nodig, zegt de MIVB. De maatschappij verwijst naar uitbreidingen van het net, hogere frequenties, verlenging van lijnen en bestellingen van nieuwe voertuigen.

Op 1 januari 2018 telde de MIVB in totaal 8.773 medewerkers, tegen 8.592 eind 2016 (+2 procent).