Film over Leuven van Syrische Belg gaat viraal

Basel Zobieda, een Syrische Belg die al acht jaar in ons land woont heeft een film over zijn thuisstad Leuven gemaakt. De video werd al meer dan 1.200 keer gedeeld. In totaal gebruikte hij 15.000 foto's en 250 video's van meer dan 50 verschillende locaties in Leuven. 

Een stop-motionvideo die de troeven van Leuven in de verf moet zetten gaat momenteel viraal op sociale media. De film is gemaakt door de Syrische Belg Basel Zobieda. Hij kwam acht jaar geleden naar ons land net voor de oorlog in Syrië losbarstte. 

Dat hij een grote liefde heeft voor zijn thuisstad Leuven liet hij merken in de stop-motionvideo die hij de wereld instuurde. Vier maanden werkte hij aan de video die hij na zijn lessen Kinesitherapie aan de KU Leuven maakte. Dag en nacht en door weer en wind nam hij foto's van Leuven. In totaal gebruikte hij 15.000 foto's en 250 video's die hij achter elkaar plakte om tot het resultaat te komen.

Basel werkt momenteel aan een nieuwe video waarin hij België in beeld wil brengen.