AFP or licensors

Venezolanen kiezen nieuwe president op 20 mei

De omstreden presidentsverkiezingen in Venezuela, het Zuid-Amerikaanse land dat een ernstige politieke crisis doormaakt, zullen plaatsvinden op 20 mei. De huidige president Nicolas Maduro had ook al opgeroepen tot vroegere parlementsverkiezingen.

De presidentsverkiezingen, die Maduro wil om zijn macht in Venezuela te laten bevestigen, zouden eerst plaatsvinden op 22 april, maar dat vond de oppositie te vroeg. Maduro heeft nu een akkoord gesloten met een aantal oppositiepartijen om de verkiezingen met een maand uit te stellen.

De meeste oppositiepartijen boycotten de verkiezingen. Zij spreken van een farce om "de dictatuur van Maduro te legitimeren". Maduro ontnam vorig jaar de macht van het parlement, dat door de oppositie gedomineerd wordt.