Videospeler inladen...

Wim Opbrouck en Angela Schijf brengen "La superba" op de planken

Acteur Wim Opbrouck en actrice Angela Schijf vertelden in "Van Gils & gasten" over hun nieuwe toneelstuk "La superba" waar ze vanaf zondag mee op de planken staan. "La superba" is oorspronkelijk een boek van de Nederlandse schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Het boek is een lofzang op de stad Genua en werd meermaals bekroond. 

Wim Opbrouck neemt in "La superba" de rol van de schrijver voor zijn rekening. Angela Schijf speelt samen met Joke Emmers alle vrouwenrollen.

Volgens Opbrouck is het interessanter om een boek te bewerken van een schrijver die nog leeft: "Dit is interessant materiaal voor theater want de schrijver leeft nog. Je kan er mee praten en overleggen en je kan er een nieuw stuk van maken. Wij maken een bewerking waarvan we heel goed beseffen dat we het boek bewerken."

De acteurs gingen de schrijver zelf bezoeken in Genua en Pfeijffer wilde aanwezig zijn bij de eerste lezing van de theatertekst. Achteraf liet hij weten dat hij het een intelligente bewerking vond.

Het stuk is een productie van Toneelgroep Maastricht en is vanaf zondag te bekijken. De speellijst kan u hier terugvinden.

Meest gelezen