Video player inladen ...

Bastiaens en Lanjri op nummer 2 en 3 op Antwerpse CD&V-lijst

Schepen Caroline Bastiaens en Kamerlid Nahima Lanjri komen op de tweede en derde plaats op de Antwerpse CD&V-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat heeft lijsttrekker Kris Peeters aangekondigd op een persconferentie. Over de rest van de lijstvorming wordt pas de komende weken gecommuniceerd.

"Met Bastiaens en Lanjri kiezen we voor twee straffe madammen met sterke profielen", zegt Peeters. "Onze Antwerpse ploeg gaat voluit voor een leefbaardere, bruisende, vlot bereikbare stad."

Caroline Bastiaens werd in 2016 schepen van Cultuur, Economie, Stads- en Buurtonderhoud, Patrimonium en Erediensten. Ze volgde Philip Heylen op, die naar de privésector vertrokken was. Eerder zetelde ze in het Vlaams Parlement en was ze Antwerps gemeenteraadslid. "Ze heeft bewezen over de capaciteiten te beschikken om mee te besturen", zegt Peeters. Zowel Nahima als Caroline hebben dan ook opnieuw uitvoerende ambities in deze stad."

Nahima Lanjri zit intussen al 15 jaar in de Kamer en ze is ook districtsraadslid in Borgerhout. Eerder was ze al gemeenteraadslid in Antwerpen. Lanjri zegt dat ze tevreden is dat ze nu opnieuw een hoge plaats krijgt op de stedelijke kieslijst. "Ik heb altijd een hart gehad voor Antwerpen en wil me voor de stad blijven inzetten, vooral op het vlak van weten - onderwijs dus -, werken en welzijn."

Samenleven is geen ideologische keuze, het is in Antwerpen een objectieve noodzaak

Kris Peeters

Peeters gaf mee dat "samenleven" een van de centrale thema's zal worden in de Antwerpse CD&V-campagne. "Samenleven is geen ideologische keuze, het is in Antwerpen een objectieve noodzaak", stelt hij. "110.000 Antwerpenaars hebben niet de Belgische nationaliteit en als je diegenen erbij telt met ouders die een andere nationaliteit hebben, kom je zelfs aan 250.000. Wie opnieuw een 'Gouden Eeuw' wil voor Antwerpen, zal die verscheidenheid moeten omarmen."

Video player inladen ...