Britse tv-kijkers verontwaardigd over seconde die langer dan een seconde duurt

We geloven graag dat alles eerlijk verloopt tijdens spelprogramma’s op tv. Toch keek de Britse kijker afgelopen woensdag vreemd op, toen tijdens "The chase" de tijdsklok die aftikte naar nul verdacht lang op het cijfer één bleef staan. Alsof aan de quizdeelnemer in kwestie meer tijd werd toegewezen dan de normale 2 minuten, waarin zoveel mogelijk juiste antwoorden gegeven moesten worden. Op Twitter regende het nadien klachten van vervalsing van het televisiespel. De beelden van de extra lange seconde gingen intussen viraal.

In het ITV-programma "The chase" moeten de kandidaten op een gegeven moment in 2 minuten zoveel mogelijk juiste antwoorden geven. Nadien worden ze uitgedaagd door een 'chaser' die hen in dezelfde tijdspanne probeert te overbluffen. Die 'chaser' is een bekend Brits iemand en afgelopen woensdag was dat Anne Hegerty. Hegerty moest 20 juiste antwoorden geven om de kandidaten te overtreffen, om hen zo de 60.000 pond die in de prijzenpot zat afhandig te maken. Toen gebeurde dit:

De andere kandidaten, Peter en Warjinder, konden naar de prijzenpot fluiten dankzij die "lange, bevroren" seconde, met een hele rits boze Britten op Twitter als gevolg:

Hegerty bleef erbij dat ze terecht gewonnen had en dat de "lange" seconde een gevolg was van het her-monteren van de beelden: