Video player inladen ...

Burkina Faso: terroristen gebruikten bomauto

Er zijn meer details bekend over de aanslagen die in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, het leven hebben gekost aan bijna dertig mensen.  Bij de aanval tegen het hoofdkwartier van het leger in Burkina Faso hebben de terroristen een bomauto gebruikt.

De explosie die te horen was in het hoofdkwartier van het leger in Ouagadougou werd veroorzaakt door een bomauto.  Terroristen namen de ingang van het legerhoofdkwartier onder vuur en tegelijkertijd reed een bomauto het terrein op.  De aanvallers kwamen om, net als talrijke soldaten van Burkina Faso die het gebouw van de generale staf aan het bewaken waren.

In het gebouw van de generale staf in Ouagadougou was een vergadering bezig van de G5, een groep van vijf landen die  waken over de veiligheid in de regio. Maar het is onduidelijk of de terroristische aanval specifiek tegen die diplomatieke topontmoeting was gericht.

Tegelijk met het hoofdkwartier van het leger werd ook de Franse ambassade in Ouagadougou aangevallen.  Gemaskerde mannen stormden uit een auto en begonnen te schieten op bewakers en voorbijgangers.  Het is niet duidelijk hoeveel slachtoffers er vielen bij de ambassade.  De Franse ambassadeur verklaarde dat er geen Franse burgers bij de slachtoffers waren

De aanslagen in Ouagadougou zijn nog niet opgeëist.  Islamitische extremisten vielen de afgelopen jaren verschillende doelwitten aan in de hoofdstad van Burkina Faso.  En volgens een topman van de politie  is er ook nu weer sprake van islamitische terreur.

Burkina Faso heette vroeger Opper Volta.  Het land is een voormalige Franse kolonie, die in 1960 onafhankelijk werd.

Video player inladen ...