Felle brand in Gingelom door producten op hout

Er heeft vrijdag een hevige brand gewoed in een loods achter een boerderij in Gingelom. Daar had een grote hoeveelheid hout vuur gevat, maar de oorzaak daarvan is niet bekend.

De boerderij ligt in de Hoogstraat in Vorsem. Er lag een massa houten palen in de loods opgestapeld. Die waren bewerkt met een product waardoor het vuur in alle hevigheid woedde toen de brandweer van Landen ter plaatse kwam.

Bovendien zat er weinig druk op de waterleiding zodat bijkomende tankwagens uit Landen, Sint-Truiden en Hannuit werden opgeroepen. De brandweer kon het vuur blussen, voordat het oversloeg naar andere producten die er opgeslagen lagen en ook enkele landbouwvoertuigen konden gered worden.

De loods liep schade op aan de binnen- en buitenzijde maar volgens de brandweer kan dat hersteld worden.