Video player inladen ...

Prins Harry en Meghan nodigen meer dan 2.500 burgers uit op hun huwelijk

De Britse prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle gaan zo'n 2.600 burgers uitnodigen op hun huwelijk. Dat heeft het koninklijk paleis bekendgemaakt. "Ze willen dat het publiek deel kan uitmaken van de viering."

In totaal zullen 2.640 burgers op 19 mei mogen afzakken naar Windsor Castle, waar ze de aankomst van het paar en de genodigden kunnen volgen.

Het gaat om:

  • 1.200 mensen van over heel het land. Zij zullen worden gekozen door de Lord Lieutenants, de vertegenwoordigers van de Britse monarchie in elk deel van het Verenigd Koninkrijk. "Aan hen is gevraagd om een mix van leeftijden en achtergronden te selecteren", zo staat in een verklaring. 
  • 200 mensen van liefdadigheidsinstellingen waar prins Harry en Meghan mee verbonden zijn. 
  • 100 leerlingen van twee lokale scholen waar het koppel ook sterke banden mee heeft. 

"Prins Harry en Meghan willen dat het publiek deel kan uitmaken van de viering", zo staat nog te lezen in het bericht. "Deze bruiloft zal, net als alle bruiloften, een moment van plezier en vreugde zijn."

Eerder raakte al bekend dat het koppel na de viering zal rondrijden in een koets "om zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten".