Videospeler inladen...

Pleidooien kasteelmoord afgelopen: André Gyselbrecht vraagt rechter een tweede kans

Op het proces over de kasteelmoord zijn vandaag de laatste pleidooien gehouden. Dokter André Gyselbrecht noemde de opdracht voor de moord een "verschrikkelijke beslissing", maar hij hoopt dat de rechtbank hem een tweede kans wil geven. De uitspraak in het proces valt wellicht midden april.

Gyselbrecht zei  bij monde van zijn advocaat Johan Platteau  (foto) dat "zijn beslissing verkeerd was, dat hij ze nooit meer zou nemen, en dat hij nog veel goed te maken heeft."  Hij hoopt dat de rechter hem de kans zal gunnen om dat laatste te doen.  

"Door de ongerustheid, de bezorgdheid en de bekommernis heb ik toen een verschrikkelijke beslissing genomen. Ik zou ze nooit meer nemen. Ik besef de onherroepelijke gevolgen en ook het feit dat ik de oorzaak ben van veel verdriet. Ik heb veel goed te maken. Ik hoop dat u mij de kans geeft om dat te doen", richtte Gyselbrecht zich tot de rechters (zo geciteerd door Belga).  

Ik heb toen een verschrikkelijke beslissing genomen. Ik zou ze nooit meer nemen

André Gyselbrecht

Tussenpersoon Pierry Serry drukte zijn spijt uit tegenover de familie en de vrouw van de vermoorde Stijn Saelens.  De Nederlander die ervan werd verdacht dat hij huurmoordenaars hielp ronselen, hamerde op het feit dat hij onschuldig is. "Er is de afgelopen maanden veel gezegd, maar weinig over mij. Dat verbaast mij niet. Ik ben onschuldig, dus veel valt er over mij niet te zeggen. "

De vierde beklaagde die hielp bij de moord, zei niets meer. Zijn advocaat, Joris Van Cauter,  zei dat hij blij is dat het gedaan is.  "Het proces heeft nu 22 dagen geduurd. Iedereen zijn standpunten zijn aan bod gekomen en er zal recht geschieden." 

In principe is er een uitspraak op 18 april om 14 uur, tenzij de rechters nog meer tijd nodig hebben om tot een beslissing te komen. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen