Winterweer veroorzaakt beperkte hinder bij openbaar vervoer

Het is op sommige plaatsen spekglad. De ijzel veroorzaakt voorlopig maar beperkte hinder bij het openbaar vervoer. 

De ijzel zorgt voor spekgladde wegen. Het blijft de hele dag uitkijken. Het openbaar vervoer blijft voorlopig gespaard van grote problemen. 

De grootste problemen bij De Lijn zijn er in de regio Landen en Tienen. Daar rijden door de gladde wegen opmerkelijk minder bussen. Voor de rest is er hier en daar beperkte lokale hinder. Pijnpunten zijn vooral de haltes waar het uitkijken is voor ijsplekken.

Bij de MIVB is de hinder beperkt tot één buslijn, lijn 54 Vorst-Ukkel. Ook de MIVB waarschuwt de reizigers om voorzichtig te zijn aan de haltes. Die kunnen glad zijn. De MIVB heeft aan de gemeentes gevraagd om zout te strooien.

De NMBS ondervindt op dit moment geen hinder. Zij passen het normale preventieve winterplan toe. Dit houdt in dat de locomotieven 's nachts onder spanning blijven staan en dat de ontijzelingstreinen 's ochtends hun werk doen. Zij rijden dan uit om de bovenleidingen ijsvrij te houden.