9 arrestaties in Ierland na plundering van supermarkten tijdens sneeuwstorm

Plunderaars hebben van de winterstorm Emma in Ierland gebruikgemaakt om in twee supermarkten in te breken. Negen mensen werden gisteravond gearresteerd, aldus de politie. Het concern (Lidl), één van de getroffen supermarkten, sprak in een standpunt over een "zeer zwaar incident". Omdat de winkel in het westen van Dublin gesloten was, raakten geen medewerkers gewond.

De onlineversie van de Irish Independent, die ook videobeelden toonde, meldde dat de plunderaars bij de Lidl met een graafmachine het dak van de supermarkt hadden vernield. Op andere beelden op sociale media halen mensen spullen uit de zaak.

Er is ook een kluis uit de supermarkt meegenomen. Die is ook met de graafmachine toegetakeld, maar bleef dicht. Bij een andere supermarkt, een winkel van de Ierse keten Centra, zaagden de inbrekers een gat in de deur. Daar werden uiteindelijk drie mannen gearresteerd, bij de Lidl waren dat er zes.

Omdat de wegen door de hevige sneeuwval deels onberijdbaar waren, slaagde de politie er pas met veel moeite in de plaats van de misdaad te bereiken.

De eerste politieagenten die te voet arriveerden, werden door de plunderaars bestookt met stenen, sneeuwballen en andere voorwerpen. Uiteindelijk kon een grote politiemacht van een vijftigtal agenten de situatie terug onder controle brengen.