AP2011

Advocaat Weinstein: "Seks als carrièrezet is geen verkrachting"

Als een vrouw besluit seks te hebben met haar baas om haar carrière sneller vooruit te laten gaan, dan is dat geen verkrachting. Dat zegt de advocaat van Harvey Weinstein in een interview met The Times.

Nadat verschillende actrices Weinstein beschuldigden zijn macht te misbruiken om vrouwen aan te randen, is de Hollywood-producer van zijn voetstuk gevallen. Er kwamen tientallen verhalen aan het licht van het grensoverschrijdend gedrag en er volgden klachten tegen hem.

De advocaat van Weinstein, Benjamin Brafman, schuift de schuld voor wat gebeurd is nu gedeeltelijk in de schoenen van de vrouwen. "Als een vrouw besluit dat het nodig is om met een Hollywood-producer naar bed te gaan om zo haar carrière te versnellen, dan is dat geen verkrachting", zegt Brafman.

"Als je vrijwillig besloten hebt iets te doen wat je zelf weerzinwekkend vindt om zo je carrière te versnellen, dan is dat geen misdaad. "De 'canapé-promotie' is niet iets dat door Harvey Weinstein is uitgevonden", zegt de advocaat. "De filmindustrie had die reputatie al lang voordat ik geboren ben."

Sinds het begin van de beschuldigingen tegen Weinstein in oktober vorig jaar, hebben zijn advocaten altijd volgehouden dat de producer geen vrouwen tot seks zou hebben gedwongen. "Al was het gedrag van Weinstein niet altijd onberispelijk, hij heeft geen misdaad begaan en als het onderzoek afgerond is, zal blijken dat Weinstein meer vrouwen aan toprollen heeft geholpen dan eender welke andere filmbaas", besluit de advocaat.

Meest gelezen