Video player inladen ...

Elfstedentocht zit er niet meteen in, maar Nederlanders genieten volop van schaatspret op de grachten  

Ook dit jaar zal het meer dan waarschijnlijk geen elfstedentochtpret worden in Nederland, maar onze noorderburen genieten toch volop van de schaatspret. Onder meer op de Amsterdamse grachten wagen heel wat schaatsers zich op het ijs. 

Van zodra de temperaturen onder het vriespunt zakken, stijgt de spanning in Nederland. Een nieuwe editie van de mythische elfstedentocht zit er niet meteen meer in, maar voor deze schaatsers kan dat de pret niet drukken. 

Op de grachten in Amsterdam wordt er volop van het ijs genoten, zo berichten de Nederlandse media. Helemaal zonder risico is dat niet, maar dat kan de schaatsers niet deren - of ze nemen de nodige voorbereidingen. Volgens experts is het een van de laatste dagen dat onze noorderburen zich op het ijs zullen kunnen wagen.

Hieronder een greep uit de foto's. 

sabine joosten
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.