Video player inladen ...

Explosie in een woning in het centrum van Luik

Er heeft zich een explosie voorgedaan in een huis in de rue Grétry in Luik. Dat heeft provinciegouverneur Hervé Jamar laten weten via Twitter. De hulpdiensten zijn ter plaatse.  

De explosie deed zich rond 17 uur voor op de tweede verdieping van de woning. Daarop brak een brand uit die tegen 19 uur door de brandweer was geblust. Er zijn twee lichtgewonden die naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

De straat is momenteel afgesloten in beide richtingen. Mensen wordt gevraagd de omgeving te vermijden. De oorzaak van de ontploffing is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk gaat het om een gasontploffing.

Door de explosie zijn delen van de voorgevel van het gebouw op straat terechtgekomen. Omdat de woning niet meer stabiel is, zal ze moeten worden afgebroken. De aanpalende huizen zullen ook onderzocht worden. De stad zal voor 15 mensen een tijdelijk onderdak moeten zoeken.

Video player inladen ...