Gevangene die cipiers aanviel in Gent overgebracht naar andere gevangenis

De gedetineerde die eerder deze week twee cipiers aanviel en verwondde in de gevangenis van Gent, is overgebracht naar een andere gevangenis. Hij wordt ook aangehouden voor poging tot doodslag en verboden wapenbezit.

Donderdagavond viel een gedetineerde in de gevangenis van Gent een vrouwelijke cipier aan. Hij sloeg haar en schopte haar in het gezicht. Twee andere cipiers grepen in en konden de man uiteindelijk overmeesteren. Daarbij raakte nog een cipier gewond. De gevangene had een zelfgemaakt wapen bij zich. De vrouwelijke cipier moest even naar het ziekenhuis. 

De onderzoeksrechter heeft de gevangene intussen aangehouden voor poging tot doodslag en verboden wapenbezit. Hij werd intussen ook overgebracht naar een andere gevangenis.