Mooi, maar triest: foto van bevroren ijsvogel gaat wereld rond

Het is een mooi, maar tragisch beeld: een ijsvogel onder de bevroren gracht in de Nederlandse gemeente Oostzaan, vlak bij Amsterdam. Een 13-jarige Nederlandse jongen kon het beeld vastleggen en de foto gaat nu de wereld rond. 

Een ijsvogel met prachtige blauwe veren, die vastgevroren is onder het ijs. Het zeldzame beeld dat de 13-jarige Christophe Van Ingen kon maken tijdens het schaatsen, wordt massaal opgepikt - door Nederlandse, Belgische en Britse media - en krijgt duizenden likes. 

Hij merkte "iets blauws" op in het ijs, vertelt hij aan de Nederlandse media. Toen hij ging kijken, bleek het om een vastgevroren ijsvogel te gaan. "De zon scheen, dus ik kon een heldere foto maken", vertelt Van Ingen aan De Telegraaf. "Ik vond het zielig, maar ik ben wel blij dat hij er niet zo dood uitzag."

Intussen werd de vogel ook door anderen opgemerkt en op de gevoelige plaat vastgelegd (zie foto's onderaan, onder de instagram-post).

www.olafkraak.nl
www.olafkraak.nl