Belga

KMI waarschuwt ook vandaag voor gladde wegen, tot vannacht code geel van kracht

Het KMI waarschuwt ook vanmorgen nog voor gladde wegen. Tot vannacht blijft code geel van kracht. 

Het is de voorbije nacht wel overwegend droog gebleven en de meeste snelwegen liggen er goed berijdbaar bij. Maar omdat het overal licht is blijven vriezen, blijft het opletten voor gladheid door ijsplekken en verharde sneeuw. 

Code geel blijft nog tot vannacht van kracht. Dat betekent dat er gladheid op de grond verwacht wordt.  Deze situatie maakt het voetgangers en fietsers moeilijk zich te verplaatsen. Het wegverkeer wordt vertraagd en kan zelfs gevaarlijk worden. Er wordt aangeraden om voldoende afstand in het verkeer te houden en uw snelheid te matigen. 

De strooidiensten zijn intussen opnieuw uitgereden om de snel- en gewestwegen sneeuw- en ijsvrij te maken. Sinds donderdagavond heeft Wegen en Verkeer 2.000 ton strooizout gebruikt.