Hevige brand vernielt bedrijf in Oudenburg, West-Vlaanderen

Rond half vier vanmorgen is brand uitgebroken in een parketbedrijf in Oudenburg.  Een deel van het gebouw is ingestort.  De brandweer heeft het andere deel gecontroleerd laten uitbranden. 

De brand brak rond half vier vanmorgen uit op het bedrijventerrein SteenGoed. "De brandweer van Gistel kwam ter plaatse maar moest meteen versterking vragen van de korpsen van Oostende, Middelkerke, Oostkamp en Torhout", zegt Annemie Wittesaele van de lokale politie. "Een deel van het gebouw, de linkerzijde, is ingestort. De brandweer heeft het andere deel gecontroleerd laten uitbranden." Dat heeft geduurd tot half twee vanmiddag.

De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling.  Omwonenden binnen een straal van een kilometer kregen een tijdlang de raad om ramen en deuren gesloten te houden. 

Een gezin uit een woning net naast het industrieterrein moest  wel worden geëvacueerd, voor hen wordt een noodwoning gezocht. Niemand is gewond geraakt.  Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk.  Het parket stelt een branddeskundige aan  om een onderzoek te voeren naar de oorzaak.