Deze Video is niet meer beschikbaar. Waarom?

"Get out" wint vier Independent Spirit Awards

Aan de vooravond van de Oscars heeft de maatschappijkritische horrorfilm "Get out" tijdens de Independent Spirit Awards de belangrijkste prijzen gewonnen. Als producent en regisseur won de Afro-Amerikaan Jordan Peele de prijzen voor beste film en beste regie. 

"Get out" is ook vier keer genomineerd voor de Oscars, ook voor beste originele scenario en beste hoofdrolspeler Daniel Kaluuya.

Oscar-favoriete Frances McDormand ("Three billboards outside Ebbing, Missouri") haalde het in de categorie beste actrice van onder anderen Margot Robbie ("I, Tonya") en Saoirse Ronan ("Lady bird").

Timothée Chalamet ("Call me by your name"), die ook voor de Oscars genomineerd is, won van Daniel Kaluuya ("Get out") en James Franco ("The disaster artist"). "Una mujer fantástica" ("Een geweldige vrouw") van de Chileense regisseur Sebastián Lelio won de prijs voor beste buitenlandse film.

De Spirit Awards bekronen producties die niet meer dan 20 miljoen dollar gekost hebben. Traditioneel worden ze uitgereikt de dag voor de Oscars in een feesttent op het strand van Santa Monica. De vorige vier jaar wonnen de winnende films "Twelve years a slave", "Birdman", "Spotlight" en "Moonlight" telkens ook de Oscar voor beste film.

lees ook