Belgische skiër omgekomen bij lawine in de Franse Alpen

In de Franse Alpen is een Belgische skiër omgekomen bij een lawine. Het ongeval gebeurde vanmiddag in Vallorcine vlak bij de grens met Zwitserland. Een tweede Belg is zwaargewond geraakt, een derde bleef samen met de gids ongedeerd.

De overleden Belg is een 63-jarige man uit Herve in de provincie Luik. Hij was met twee familieleden en een gids op pad toen het viertal getroffen werd door een lawine. De zwaargewonde man, geboren in 1980, is naar het ziekenhuis overgebracht met zware verwondingen aan de rug, maar is niet in levensgevaar.

De ongedeerde skiër is de zoon van de overleden man. De gids is aangehouden om te kunnen worden ondervraagd, maar dat is in dit soort situaties standaardprocedure, zegt luitenant-kolonel Stéphane Bozon van de gendarmerie van de Franse stad Chamonix. De drie Belgen en de gids bevonden zich buiten de skipistes van Vallorcine.

Meer lawines

Nog in Vallorcine deed zich een tweede lawine voor waarbij een dode viel. En in dezelfde sector werden nog eens drie skiërs getroffen door een lawine. Ook zij bevonden zich buiten de piste. Een van hen raakte zwaargewond.

In Samoëns is een Zwitsers koppel dat een wandeling maakte getroffen door een lawine. De vrouw is ongedeerd, maar de man is nog niet teruggevonden. De zoektocht is intussen gestaakt door de duisternis.