Videospeler inladen...

Medisch interventieplan in Leuvense hulpgevangenis: vijf gedetineerden in elkaar gezakt na inname verboden middelen

In de hulpgevangenis van Leuven is gisterenavond het medisch interventieplan afgekondigd. Vijf gedetineerden zijn na de namiddagwandeling in elkaar gezakt en hebben het bewustzijn verloren. Tijdens de wandeling zijn drugs over de muur gegooid.

Een van de gevangenen werd in ernstige toestand overgebracht naar een ziekenhuis. Hij werd intussen teruggebracht naar de gevangenis. De vier anderen worden in de gevangenis zelf verzorgd. Ook hun toestand is ernstig. Het medisch interventieplan is afgekondigd, wat betekent dat de ziekenhuizen in de omgeving zich stand-by houden.

Vermoedelijk hadden de gedetineerden samen verboden middelen genomen. Een twaalftal andere gedetineerden worden momenteel voort geobserveerd door de aanwezige medische diensten. De drugs zijn tijdens de wandeling van buitenaf over de muur gegooid, zo vernam onze redactie uit goede bron. Het ging om een flesje vloeibare xtc.

Meest gelezen