Video player inladen...

Trouwstoet haalt gevaarlijke toeren uit op A12: feestvierders gooien bruidegom in de lucht

Een trouwstoet heeft gisteren levensgevaarlijke toeren uitgehaald op de A12 ter hoogte van Meise. Een bestuurder kon filmen hoe verschillende feestvierders midden op de weg stoppen en uitstappen om de bruidegom in de lucht te gooien. "Dat kunnen we niet tolereren", benadrukt de politie. 

Het is niet de eerste keer dat er beelden opduiken van trouwstoeten die levensgevaarlijke manoeuvres uithalen. Gisterenavond was het opnieuw zover: verschillende auto's stopten midden op de A12 ter hoogte van Meise. De feestvierders stapten uit om de bruidegom verschillende keren in de lucht te gooien. Daarna rijden ze verder. 

Een bestuurder kon alles vastleggen op beeld. "Dit is uiterst gevaarlijk rijgedrag dat we uiteraard niet kunnen tolereren", reageert Guy Theyskens van de federale politie bij VRT NWS. "Als er bruikbaar beeldmateriaal voorhanden is, kunnen we een procedure opstarten. Als een autobestuurder zich in gevaar gevoeld heeft, raden we aan om klacht neer te leggen bij de politie."

Weyts: "Weerzinwekkend, levensgevaarlijk hyper-egoïsme"

Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft op twitter al zwaar uitgehaald naar de feestvierders. "Weerzinwekkend, levensgevaarlijk hyper-egoïsme. Justitie moet obv getuigenissen en beeldmateriaal keihard optreden. Tijd dat voorbeelden gesteld worden. De straat is níet van hen."

Video player inladen...