Bond, Branquinho en een gebro­ken theepot: dit verklapt Sennek over haar Songfestivallied

"A matter of time" is het lied waarmee Sennek (27) voor België naar het Songfestival trekt. Dat is een dag eerder bekend geraakt dan gepland. De singer-songwriter schreef het nummer samen met Alex Callier van Hooverphonic en met Maxime Tribeche.  

"We zijn door de Russen in snelheid gepakt": zo begon Peter Van de Veire deze namiddag de persvoorstelling van "A matter of time", het lied waarmee Sennek (Laura Groeseneken) België op het Eurovisiesongfestival in Lissabon zal vertegenwoordigen. Normaal zou de buitenwereld pas morgenochtend met het nummer kennismaken, maar vanochtend al was het op een buitenlandse site gelekt.

Dat kon de pret niet bederven want Sennek had alsnog een primeur voor de pers in petto: de officiële videoclip bij "A matter of time" (zie video bovenaan). Die is opgenomen in de art-decoparel Résidence Palace in Brussel.

Het nummer zelf is opgenomen in ICP Studio in Elsene. Daar zong ook niemand minder dan Sandra Kim ooit haar winnende lied "J'aime la vie" in. Een voorbode? Gedelegeerd bestuurder van de VRT Paul Lembrechts hoopt alvast van wel. Ook hij woonde de persvoorstelling bij en maakte bekend dat hij op 8 mei persoonlijk naar Lissabon afreist om het optreden van Sennek tijdens de 1e halve finale te horen en te zien.

Schoonheid in vergankelijkheid

Sennek schreef "A matter of time" samen met Alex Callier van Hooverphonic en met Maxime Tribeche. "We hadden de intentie schoonheid te zien in dingen die vergankelijk zijn", vertelt ze in een gesprek met VRT NWS. "We weten dat niks voor eeuwig is en dat we van het nu moeten genieten. We wilden een abstract liefdeslied maken dat je naar de maatschappij kan doortrekken, maar ook naar een relatie."

Videospeler inladen...

Alles samen schreef Sennek (mee aan) wel 20 mogelijke nummers. Daarnaast kreeg ze nog eens tientallen nummers toegestuurd. Toch kwam de keuze voor "A matter of time" spontaan. "Het proces ging goed. Het was vrij snel duidelijk dat dit een mooie song was. Je kan het vergelijken met de evolutie van een schets naar een schilderij. Eigenlijk is dit de song die ik in mijn hoofd had toen ik "ja" zei tegen het Songfestival."

Videospeler inladen...

Aan de basis van de tekst ligt een gebroken theepot. "Tijdens het schrijven ging een elegante theepot van Alex stuk. Zo kwamen we op de eerste woorden. Daarop hebben we voortgeborduurd."

Sennek spreekt niet tegen dat "A matter of time" bij momenten iets van een lied van James Bond weg heeft. "Ik hou van akkoorden die gelukkig en ongelukkig klinken. Dat heeft een Bondsong zeker. Ik hou van spelen met melancholie en met positivisme. Ik vind dat dit goed is gelukt."

Videospeler inladen...

Véronique Branquinho

Over haar act op het podium in Lissabon wil Sennek nog niet veel kwijt. "Ik zou daar heel graag over willen vertellen, maar we zijn die nog aan het samenstellen. Alles kan nog veranderen. Als ik nu iets verklap, kan het over 2 weken helemaal anders zijn."

Wel staat vast dat Véronique Branquinho haar outfit zal ontwerpen. "Ik ben een grote fan van Belgische mode. Ik vind de stijl van Véronique prachtig. Vrouwelijk, met een donker kantje. Er zit wat "The virgin suicides" in. Ik ben al lang fan van Véronique en ik heb het haar gewoon gevraagd. Het klikte meteen. Ik vind het een grote eer om met haar te kunnen samenwerken."

Sennek draagt bijna altijd zwart, maar het is niet zeker dat ook haar outfit voor het Songfestival zwart zal zijn. "We zijn er nog niet uit. Het is geen geheim dat ik graag zwart zie, maar misschien word ik dan een zwart vlekje op het podium en valt het tegen. Dus we gaan zien."

Videospeler inladen...

Ambitie

Hoe ver Sennek het met "A matter of time" schopt in Lissabon, durft ze niet te voorspellen. "Ik vind dat ik het aan de Belgen verschuldigd ben de intentie te hebben om te winnen. Anders doe je niet mee aan een wedstrijd. Ik ga gewoon keihard mijn best doen. Ik hoop dat ik mensen kan raken en dat ik hen kippenvel kan geven. Als dat lukt, zullen mijn kansen goed zijn."

Videospeler inladen...

Ook over de concurrentie blijft ze op de vlakte. "Ik vind het moeilijk hierover iets te zeggen. Veel hangt van de act af. Bovendien verschijnen sommige nummers die nu nog in een andere taal zijn nog in het Engels. Het is dus moeilijk iets te voorspellen. Eigenlijk heb ik nog niet veel naar mijn concurrenten geluisterd want anders ben ik veel te zenuwachtig."

Wanneer is haar deelname aan het Songfestival geslaagd? "Goeie vraag. Als ik mijn best heb gedaan, als ik echt tevreden ben met wat ik in Lissabon heb neergezet en als andere mensen hebben gezien dat ik ervoor ben gegaan, dan is het voor mij geslaagd."

Videospeler inladen...

Meest gelezen