Videospeler inladen...

"Gentse" Volvo XC40 is Europese Auto van het Jaar

De Volvo XC40, die sinds november vorig jaar van de band rolt in de Gentse Volvo-fabriek, is uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar. Dat werd bekendgemaakt in de aanloop naar het autosalon van Genève.

De XC40 is een compacte terreinwagen (SUV). Het is het eerste model dat in Gent wordt gebouwd op het nieuwe platform voor compacte wagens (CMA-platform of Compact Modular Architecture). Het is de eerste keer dat de Zweedse autobouwer in de prijzen valt bij de jaarlijkse verkiezing.

De overige genomineerden waren: Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, BMW 5-Series, Citroën C3 Aircross, Kia Stinger en Seat Ibiza. De Ibiza werd tweede en de 5-Series van BMW kreeg de derde plaats.

De Auto van het Jaar wordt gekozen door een jury van zestig Europese autojournalisten. Vorig jaar ging de titel naar de Peugeot 3008.

Meest gelezen