Dronken Amerikaan maakt taxirit van zijn leven

Glaasje op, laat je rijden. Al betekent dit niet dat je je eindeloos ver moet laten rijden. Kenny Bachman uit New Jersey was nochtans weinig duidelijk toen hij eind vorige week een universiteitsfeestje, dat een 500-tal kilometer van zijn woonplaats plaatsvond, bijgewoond had en daarbij iets te diep in het glas gekeken had. Toen hij een taxibestuurder vroeg hem naar huis te brengen, bedoelde hij eigenlijk naar zijn overnachtingsplaats in Morgantown, in de Amerikaanse staat West Virginia. Maar de alcohol deed hem New Jersey tegenover de taxichauffeur verduidelijken. De rekening liep dus fors op, zo bleek later.

"Eens we vertrokken zijn heb ik een black-out gekregen en werd ik pas uren later wakker in de Uber-taxi. De chauffeur vertelde me dan dat ik tot dan toe heel diep geslapen had. Ik denk dat we toen nog een drietal kwartier van de eindbestemming verwijderd waren, terwijl ik al een 5-tal uur in de taxi doorgebracht had", aldus Bachman op nieuwswebsite Insite Edition, "Ik was even in shock. Want ik had aanvankelijk geen idee waar de chauffeur me naartoe bracht."

"Ik had eerst het gevoel dat er misbruik van mijn situatie gemaakt was. Wie zou verwachten dat iemand die helder van geest is een urenlange rit zou bestellen om intussen de Amerikaanse landschappen zitten te bekijken? Bovendien had ik naar een Uber XL gevraagd, die tot 2 keer duurder is dan een gewone taxi."

"Ik heb dan geprobeerd om een compromis te sluiten met Uber. Maar zij zeiden dat ik de rit besteld had en dus ook moest betalen."

Aan de rit hing een rekening vast van 1.635 dollar (1.320 euro). Uber bevestigde inmiddels tegenover nieuwswebsite USA Today dat de rit wel degelijk plaatsgevonden had

Bachman startte daarop met een inzamelingsactie voor de 1.600 dollar via GoFundMe, maar voorlopig werd nog maar 50 dollar gestort. In ieder geval moest hij afgelopen weekend nog terug naar West Virginia, om zijn koffers te gaan oppikken.

Meest gelezen