Senegalese straatverkoper doodgeschoten in centrum Firenze

In het centrum van de Italiaanse stad Firenze is een Senegalese straatverkoper (foto: archief) doodgeschoten door een verwarde man. Een groepje Senegalezen heeft uit protest een kruispunt bezet. "Dit is al de derde Senegalees die gedood wordt in Firenze. Het is genoeg geweest."

De straatverkoper, een man van 54, werd doodgeschoten door een 66-jarige Italiaan. Volgens de Italiaanse pers zou de dader gewapend zijn huis hebben verlaten met de intentie om zelfmoord te plegen. Uit zijn verwarrende verhaal zou moeten blijken dat hij van gedacht veranderde en besloot om te schieten op een toevallige passant, in de hoop in de gevangenis te belanden. 

Op de eerste personen die hij in het vizier kreeg, een familie met kinderen, zou hij niet hebben durven te schieten. Hij richtte zijn pistool op de volgende voorbijganger, een Senegalese man van 54. 

Uit woede hield een groepje van zo'n 20 Senegalezen vanmiddag de brug bezet waar de schietpartij plaatsvond. "Het is al de derde Senegalees die gedood wordt in Firenze. Het is genoeg geweest", klinkt het.

In 2011 werden twee Senegalese straatverkopers in Firenze vermoord door een aanhanger van extreemrechts. In de aanloop naar de parlementsverkiezingen werden vorige maand in Macerata in Midden-Italië nog zes Afrikaanse migranten onder vuur genomen door een extreemrechtse militant.  

Meest gelezen