Videospeler inladen...

Twee jongens van  9 aangereden aan schoolpoort in Houthulst

In Houthulst zijn twee jongens van 9 aangereden aan de schoolpoort. Eén jongen is zwaargewond, de andere liep lichte verwondingen op.

De twee jongens vertrokken vanmiddag op school met de vader van één van de jongens, om thuis te gaan eten. De drie wilden oversteken op het zebrapad aan de schoolpoort. Een auto stopte om hen te laten oversteken. Er kwam nog een andere auto aan, die niet stopte, maar de stilstaande wagen links inhaalde. Die heeft de kinderen aangereden.

De jongens vielen met een harde klap op het asfalt. De vader, die achter de jongens liep, zag alles gebeuren, maar werd zelf niet geraakt door de auto. Zijn zoon is lichtgewond, de vriend van zijn zoon is zwaargewond, maar buiten levensgevaar.

Gemachtigd opzichter

Er stond een gemachtigd opzichter aan de hoek van de schoolpoort. Maar hij begeleidt alleen groepen om veilig over te steken. Als een ouder één of een aantal kinderen komt ophalen, loopt de gemachtigd opzichter niet mee naar het zebrapad.

De schoolomgeving was een tijdlang afgesloten. De kinderen op school worden goed opgevangen, ze krijgen een aangepast lesprogramma.

Meest gelezen