Zwaar ongeval met bus van De Lijn in Antwerpen

In Antwerpen is vanavond een zwaar ongeval gebeurd met een bus van De Lijn. De bestuurster werd naar het ziekenhuis gebracht. Ze is niet in levensgevaar. 

Rond 20.20 uur vanavond botste een bus van De Lijn op de achterkant van een auto in de Kolonel Silvertopstraat. De bus ging eerst naar links, reed twee palen van de tramsporen omver en ging vervolgens rechts in de berm. De bus kwam tot stilstand tegen de bomen.

De bestuurster van de bus zat gekneld en werd door de brandweer bevrijd. De 46-jarige busbestuurster werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ze is niet in levensgevaar. De 26-jarige bestuurster van de auto bleef ongedeerd.

De straat is grotendeels versperd. Ook het tramverkeer ligt in beide richtingen stil. De traminfrastructuur moet worden hersteld. De takeling van de bus zal ook geruime tijd in beslag nemen.

Meest gelezen