"Ze keek naar Michelle Obama, alsof ze een wonder gezien had"

Onlangs werden de officiële schildersportretten van Barack en Michelle Obama voorgesteld in de 'Smithsonian National Portrait Gallery' in Washington. Eind vorige week besliste Jessica Curry om samen met haar 2 dochters het museum te bezoeken. Toen de 2-jarige Parker het portret van Michelle Obama zag leek ze van de hand Gods geslagen. De foto van dat "magische moment" ging daarna snel viraal.

Ben Hines, die de foto maakte, op Buzzfeed News: "Het raakte me diep. Ik kreeg het er warm van dit mooie kind te zien kijken naar dat mooie portret van een prachtige vrouw. Het voelde als een privilege om op de juiste plaats te zijn op het juiste moment."

"Het meisje bleef maar staren naar het portret. Terwijl haar moeder juist wilde dat ze zich omdraaide om zo van haar een foto te maken. Maar dat wilde het meisje niet. Wie aanwezig was, kreeg spontaan de glimlach op zijn gezicht."

Donna Hines, die samen met haar zoon de tentoonstelling bezocht: "Je kan het moeilijk onder woorden brengen. Het was alsof ze een wonder gezien had. Alsof ze verstijfd was stond ze naar het portret te kijken. Alsof haar iets groots overviel."

Moeder Jessica: "Ik heb mijn dochter verteld dat Michelle Obama ooit in het Witte Huis gewoond heeft. Dat weet ze dus. Dat grote portret van haar moet dan ook wel erg fascinerend geweest zijn. Ik wil Parker alvast duidelijk maken dat er vrouwen zijn die op haar lijken en in staat waren grootse dingen te doen."

De foto lokte op Twitter reacties uit als:

Meest gelezen