Videospeler inladen...

Zuid-Korea: "Noord-Korea is bereid om nucleaire wapens op te geven als veiligheid van regime wordt gegarandeerd"

Noord-Korea heeft gezegd dat het bereid is om zijn nucleaire programma op te geven, zolang er geen militaire dreiging is en de veiligheid van het regime wordt gegarandeerd. Dat meldt het presidentieel bureau van Zuid-Korea. De mededeling komt er aan het einde van een tweedaags bezoek van een hoge Zuid-Koreaanse delegatie aan Noord-Korea. 

De afgelopen twee dagen was een hoge Zuid-Koreaanse delegatie op bezoek in Noord-Korea, om de spanning tussen beide Korea's te verminderen. Na afloop van dit bezoek sprak het hoofd van de delegatie, Chung Eui-yong, de pers toe.

"Noord-Korea is bereid om zijn nucleaire programma op te geven, zolang er geen militaire dreiging is en de veiligheid van het regime wordt gegarandeerd", zei Chung Eui-yong. Ook willen Noord- en Zuid-Korea voor het eerst in meer dan 10 jaar tijd een top houden, die zal plaatsvinden eind april.

Noord-Korea zou ook bereid zijn om gesprekken te voeren met de Verenigde Staten over denuclearisering en het normaliseren van de banden, aldus Chung Eui-yong.

Videospeler inladen...

Meest gelezen