Nicolas Maeterlinck

Zes Belgische sopranen en Congolese contratenor Serge Kakudji in Koningin Elisabethwedstrijd

De 64 kandidaten voor de zangcompetitie van de Koningin Elisabethwedstrijd zijn bekend. Daar zijn zes Belgische sopranen bij. Ook de bekende Congolese contratenor Serge Kakudji is geselecteerd.

Zes Belgische zangers zijn geselecteerd om mee te dingen naar een begeerde plaats in de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. In totaal werden er 64 kandidaten geselecteerd uit 312 inzendingen. Kandidaten moesten zich voorstellen in een video. Na de eerste editie voor cello vorig jaar is de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 gewijd aan zang.

Zes Belgische sopranen

Op vlak van diversiteit doet de wedstrijd het goed. Er doen 43 vrouwen en 21 mannen mee, van in totaal 22 verschillende nationaliteiten. Ook zes Belgen mogen in mei starten: de sopranen Marianne Croux, Julie Gebhart, Cécile Lastchenko, Emma Posman, Déborah Salazar en Charlotte Wajnberg. Zes vrouwen, dus.

Serge Kakudji

Ook de bekende Congolese contratenor Serge Kakudji is geselecteerd als deelnemer. Over zijn bijzondere levensloop is de documentaire "Rêve Kakudji" gemaakt; hij werkt vaak in ons land, onder meer in de voorstelling "Coup Fatal" in de KVS in Brussel was hij te zien en te beluisteren. 

De Koningin Elisabethwedstrijd vindt dit jaar plaats van 1 tot 12 mei, dat is wat korter dan de vorige editie voor zang. U kunt alle halve finales en finales volgen op Canvas en (het kanaal van) Ketnet. Tijdens de finaleweek worden de deelnemers begeleid door het Symfonieorkest van de Munt onder leiding van Alain Altinoglu.

Alain Altinoglu (muziekdirecteur De Munt)

Meest gelezen