Videospeler inladen...

80 leerlingen geveld door griep in Brugse basisschool: "Nog nooit meegemaakt"

De griep slaat hard toe in basisschool De Triangel in Sint-Andries bij Brugge: 80 van de 320 leerlingen zijn geveld door het virus. Ook vier van de tien leerkrachten zijn ziek. Een gepensioneerde leerkracht heeft zich al aangeboden om in te vallen.

Schooldirecteur Eddy Boutens denkt dat hij de griep zelf in zijn school heeft binnengebracht. De ene leerling na de andere sneuvelt nu. "Dit heb ik tijdens mijn 25 jaar als directeur nooit meegemaakt", zegt hij.

We hebben ook gepensioneerde leraren teruggeroepen om tijdelijk te komen lesgeven. En het administratief personeel heeft de papieren aan de kant geschoven.

Vier van de tien leerkrachten zijn ook uitgevallen met de griep. De administratieve krachten moeten nu mee voor de klassen gaan staan. Er heeft zich ook al een gepensioneerde leerkracht aangeboden om even les te geven, omdat het zo erg is. Leerkrachten met griep tijdelijk vervangen, gaat zomaar niet.

Videospeler inladen...

Meest gelezen