Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Doodzieke vrouw naast Russische ex-spion is zijn dochter

De 33-jarige vrouw die samen met de Russische ex-spion Sergej Skripal werd vergiftigd in het Zuid-Engelse stadje Salisbury, blijkt zijn dochter Joelia te zijn. Dit heeft de Britse openbare omroep BBC gemeld.

In de Engelse stad Salisbury werd eergisteren een 33-jarige vrouw gevonden samen de Russische ex-spion Sergej Skripal, beiden werden vergiftigd. De vrouw blijkt zijn dochter te zijn.

Twee politieagenten die de zaak onderzoeken, worden behandeld voor "kleinere symptomen", weet de BBC ook.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, heeft bevestigd dat het om Skripal en zijn dochter gaat. Hij verzekerde in het parlement dat, "als het onderzoek de rol van een staat aantoont, de regering gepast en robuust zal reageren".

Ik zeg aan regeringen in de hele wereld dat geen enkele poging om op Britse bodem onschuldige levens weg te nemen ongestraft zal blijven

Boris Johnson

"Ik zeg aan regeringen in de hele wereld dat geen enkele poging om op Britse bodem onschuldige levens weg te nemen, zonder sancties of ongestraft zal blijven.” Johnson sprak van een "storend" incident dat een "echo" is van de dood van Aleksandr Litvinenko in 2006.

"Kwaadspreken over Rusland”

De Russische ambassade in Londen is niet te spreken over speculatie in de Britse pers omtrent een mogelijke rol van Moskou en spreekt van "kwaadspreken over Rusland".

"De situatie in de media komt neer op een verdere uitbreiding van de anti-Russische campagne die in Groot-Brittannië al wordt gevoerd.” De ambassade roept de autoriteiten op tussen te komen "om een einde te maken aan de demonisering van Rusland". Dat het incident "een door de Russische speciale diensten geplande daad is, komt niet overeen met de werkelijkheid”.

Zowel de ex-spion als zijn dochter liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie heeft ondertussen een restaurant, een pub en andere gelegenheden in Salisbury gesloten. Toch "lijkt er geen onmiddellijk gevaar voor de volksgezondheid te zijn”, aldus de politie.

Meest gelezen