Glabbeek krijgt groot revalidatiecentrum

Glabbeek krijgt een groot revalidatiecentrum. De gemeente in Vlaams-Brabant kocht ruim 20 jaar geleden een oud militair domein. Nu is er eindelijk een masterplan klaar voor het terrein. Een project van de VZW Herstelverblijf Hageland is de blikvanger van het plan.

De medische campus omvat onder andere een tijdelijk zorgverblijf met 60 bedden, een dagopvang, een oogkliniek, een wond –en littekencentrum, serviceflats en een sociaal restaurant. De centrale ligging in het Hageland en de rust in het landelijke groen gaven de doorslag bij de keuze voor Glabbeek van de vzw Herstelverblijf Hageland.

Het gemeentebestuur en het autonoom gemeentebedrijf keurden de verkoop van de grond voor 1,3 miljoen euro aan de vzw Herstelcampus Hageland al principieel goed. De loodsen op de rechterzijde van het gemeentelijk domein worden afgebroken en maken plaats voor de nieuwe medische campus. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de renovatie van alle resterende loodsen.

Zo zullen alle daken van de loodsen in één keer asbestvrij gemaakt worden en  komt er ook de nieuwe evenementenhal met de naam Hangaar 44. De dienst openbare werken krijgt twee gerenoveerde loodsen en  de verenigingen krijgen één loods ter beschikking voor opslag van materiaal. Drie andere loodsen blijven verhuurd aan de stad Leuven, een sociaal economiebedrijf en aan de gemeente Kortenaken. Glabbeek legt tot slot nog een speeltuin en skatepark aan.

Meest gelezen