Journalisten Het Laatste Nieuws uit zittingszaal gezet op proces-Hardy

Op het assisenproces in Tongeren tegen Renaurd Hardy zijn de journalisten van Het Laatste Nieuws uit de zittingszaal gezet voor de rest van de duur van het proces. Het Laatste Nieuws kreeg een sanctie, omdat ze een foto van een getuigenis hadden gepubliceerd, die te herkenbaar zou zijn.

Het is erg opmerkelijk dat journalisten uit een openbare zitting worden geweerd, maar het gebeurde vandaag op het assisenproces in Tongeren tegen Renaud Hardy. Het gaat om drie journalisten die voor de hele duur van het proces niet meer binnen mogen. Ze moesten allemaal de zittingszaal verlaten omdat Het Laatste Nieuws een foto publiceerde van één van de getuigen die te herkenbaar zou zijn. Het gaat om een gezamenlijke beslissing van de voorzitter van het hof van assisen, de eerste voorzitter van het hof van beroep van Antwerpen en de persmagistraat van het hof.

Verloop proces-Hardy

Hardy staat terecht voor twee moorden en verkrachtingen en twee moordpogingen. Vandaag houdt de procureur-generaal haar rekwisitoor, haar eindpleidooi over de schuld. Ook de advocaat van Renaud Hardy zal aan het woord gelaten worden. Morgen gaat de jury normaal gezien in beraad. De juryleden moeten beslissen of Hardy schuldig is aan de feiten, en toerekeningsvatbaar. Is hij schuldig, dan moet ook nog beslist worden hoeveel jaren Hardy eventueel de cel in moet. Eind deze week kennen we wellicht het volledige verdict.

Meest gelezen