Lennikse scholieren naar ziekenhuis door indringende geur

Acht leerlingen van de secundaire school GO! Lennik en basisschool De Key, die in hetzelfde gebouw les volgen, zijn vanmiddag overgebracht naar het ziekenhuis. 300 leerlingen werden geëvacueerd.

Net na de middagpauze werd een indringende geur waargenomen in een van de leslokalen op de tweede verdieping, waarna twee leerlingen te kampen hadden met ademhalingsproblemen. Zes anderen voelden zich nadien onwel. De acht scholieren werden preventief overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer is ter plaatse voor metingen en onderzoek.

Evacuatie

"Deze namiddag na de speeltijd kwamen de leerlingen binnen en had ik zelf ook al een geur ondervonden die een prikkelhoest veroorzaakte. Ook leerkrachten kwamen melden dat leerlingen bleven hoesten, dus hebben we direct besloten om het gebouw te evacueren en de brandweer te bellen", vertelt directrice Fanny De Troyer. "Er waren toch een aantal leerlingen die zich niet zo goed voelden en moeilijk konden ademen, waardoor er ook ambulances nodig waren. De brandweer heeft nog niet kunnen achterhalen wat het incident veroorzaakte."

Meest gelezen