AFP or licensors

Limburgse reeën zijn het kleinst

Wilde reeën in Limburg zijn kleiner dan in andere Vlaamse provincies. Dat blijkt uit onderzoek van de onderkaken en het gewicht van het afgeschoten wild.

De beschikbare plaats voor reeën is beperkt waardoor de populatie ook niet meer toeneemt. Frank Huysentruyt van het Instituut Natuur- en Bosonderzoek: "In Limburg is de beschikbare ruimte voor die dieren om te schuilen, rond te lopen en voedsel te vinden, opgebruikt, omdat er heel veel reeën aanwezig zijn. Dan hebben ze het iets moeilijker. Daardoor zijn ze iets kleiner en wegen ze minder dan bijvoorbeeld hun soortgenoten in Oost- of West-Vlaanderen waar er weinig reeën zijn."

(Lees voort onder de foto.)

Populatie evenzwijnen stijgt

Meer everzwijnen

De populatie van everzwijnen neemt wel toe in Limburg. In 2017 zijn er 945 everzwijnen geschoten, dat zijn er 350 meer dan het jaar voordien.

Meest gelezen