Maastrichtse gemeenteraad geeft groen licht voor tramverbinding met Hasselt

De gemeenteraad van Maastricht heeft definitief het licht op groen gezet voor de aanleg van een tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt. De eerste tram zal in 2023 rijden, om dan in 2024 volledig in exploitatie te kunnen gaan. Dat blijkt uit de Maastrichtse gemeenteraad   

Het nieuwe bestemmingsplan werd op 6 februari 2018 al door de Maastrichtse gemeenteraad in een inspreek- en raadsronde besproken. De raadsvergadering ging over tot de definitieve besluitvorming over het bestemmingsplan. Dat plan moet ervoor zorgen dat de circa 3,8 kilometer lange tramverbinding op Nederlands grondgebied juridisch en planologisch wordt vastgelegd.

De gemeenteraad vond jaren geleden al een meerderheid om de tramverbinding aan te leggen, dus het vernieuwde bestemmingsplan moest enkel nog vastgesteld worden.

Hoewel er geen vragen of opmerkingen waren, leidde de kwestie toch tot een hevig debat. Daarin hekelde de oppositie vooral dat het om een bijzonder duur prestigeproject gaat.

Meest gelezen