Niet alleen trouwstoeten, maar ook ceremonies op het gemeentehuis lopen vaker uit de hand

De afgelopen maanden kwamen er af en toe meldingen in de media van trouwstoeten die uit de hand lopen. Afgelopen weekend was dat nog het geval op de A12 in Meise. Maar ook op het gemeentehuis zijn er geregeld incidenten.

Schepen van Burgerzaken van Dilbeek Bernadette Van Coillie merkt het vaker. "De afgelopen twee jaar zien we dat de huwelijken alsmaar uitbundiger gevierd worden. Het begint al met die trouwstoeten, daardoor komen de koppels vaak al een kwartier te laat. En dan wordt het lastig, want er zijn nog mensen die moeten trouwen. Soms moet ik een huwelijk dan verschuiven naar het einde van de dag."

Lawaaihinder

Maar ook dan duiken er soms problemen op: "Koppels die te laat komen en daarom moeten wachten tot een ander huwelijk voltrokken is, veroorzaken vaak overlast. Omdat ze zoveel lawaai maken, moet ik geregeld de trouwzaal verlaten om de wachtende trouwers en hun gevolg aan te manen om stiller te zijn."

"Meestal is de sfeer wel goed, maar gewoon iets te uitbundig. De gemoederen raken soms wel eens verhit als de trouwers en hun gevolg hun auto zomaar achterlaten en door de politie beboet worden, maar al bij al zijn het meestal vrolijke mensen die gewoon wat in toom moeten worden gehouden," relativeert de schepen.

Foto: Belga + Bernadette Van Coillie

Meest gelezen