Ruim 400 schoolkinderen geëvacueerd na gasgeur in "Aan de Stroom" in Antwerpen

In de kleuter- en lagere school Aan de Stroom in de Willem van Haechtlaan op Linkeroever in Antwerpen werd om 14 uur een sterke gasgeur waargenomen. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was de directie al gestart met de evacuatie van de ruim 400 leerlingen.

Storing aan stookinstallatie

De evacuatie is vlot en rustig verlopen. De kinderen werden opgevangen op enkele grasveldjes in de buurt. De brandweer ontdekte dat er een storing was aan de stookinstallatie op gas. "Er waren extreem hoge CO-waarden, en we stelden ook een vreemde geur van verbranding vast", vertelt Joris Maes van de brandweer. 

Terug naar de klas

Na controle van de klaslokalen mochten eerst de kleuters en daarna de lagere schoolkinderen terug naar hun klas. De technische dienst van de school zal de stookinstallatie herstellen.

Meest gelezen