Russisch militair transport­vliegtuig crasht in Syrië: 39 doden

In de buurt van de Russische luchtmachtbasis Hmeimim, in Syrië, is een Russisch militair transportvliegtuig neergestort. Alle 39 inzittenden kwamen om het leven. 

De Antonov-26 stortte neer tijdens de landing op de luchtmachtbasis Hmeimim, in de provincie Latakia, in het noordwesten van Syrië. Alle slachtoffers waren Russische militairen.

Volgens het Russische ministerie van Defensie werd het toestel vermoedelijk niet neergeschoten, maar is een technisch defect de oorzaak van de crash. Toch houdt het ministerie alle pistes open. Er is een onderzoek geopend.

Het Russische leger vecht in Syrië aan de zijde van het regime van president Assad. Rusland heeft twee permanente militaire basissen in Syrië: de luchtmachtbasis van Hmeimim en een maritieme basis in Tartous.

Meest gelezen