Tienerschool in Oostende moet overstap naar middelbaar makkelijker maken

Tienerscholen zijn een nieuw begrip in het onderwijs. Ze zijn bedoeld om de grote overgang van de basisschool naar het middelbaar te vergemakkelijken. In Oostende gaat er op 1 september zo'n tienerschool van start. Het is een samenwerking tussen het Atheneum Pegasus en de basisscholen Stene en Vermeylen.

Leerlingen van de twee basisscholen zullen tijdens het zesde leerjaar al les volgen in het atheneum. Ze kunnen er kennismaken met de labo's en de technieklokalen. Er zullen ook leerkrachten van het middelbaar les geven in de basisscholen. Op die manier worden de verschillen in manier van les geven kleiner.

Voor veel jongeren is de overgang naar het middelbaar moeilijk. Ze komen in een grote school terecht met veel leerlingen en leerkrachten. "Met de tienerschool willen we die overgang minder problematisch maken zodat de jongeren zich meteen goed voelen in hun nieuwe omgeving", zegt directeur Jean Surmont van het Atheneum Pegasus in  Oostende.

Ook in Koekelare gaat er op 1 september een tienerschool van start.

Meest gelezen