2018 Invision

Oscarwinnaar Guillermo del Toro komt naar Brussel

Guillermo del Toro, de grote winnaar van de Oscars zondag, komt op 11 april naar Brussel. Hij zal er een masterclass geven voor het Brussels International Festival of Fantastic Films (BIFFF).

Guillermo del Toro heeft afgelopen zondag vier oscars gewonnen en komt op 11 april naar Brussel. Daar zal hij een masterclass geven over zijn volledige filmcarrière. Del Toro wordt uitgenodigd door het BIFFF en krijgt tijdens zijn lezing assisentie van de Belgische (horror)regisseurs Fabrice Du Welz en Jonas Govaerts.

(lees verder onder video)

Videospeler inladen...

Del Toro wordt gezien als een meester in het horror- en fantasygenre. Zijn eerste bekende wapenfeit was "Hellboy", daarna volgde het vervreemdende "Pan's labyrinth", en later ook nog kaskrakersucces "Pacific rim". Meest recent maakte hij "The shape of water", waarvoor hij vier oscars kreeg, waaronder die voor beste film en beste regisseur:

Videospeler inladen...

Zelfs als ik heel de tijd koffie voor Del Toro moet halen, ben ik zeer gelukkig

Jonas Govaerts (regisseur)

Helden

Jonas Govaerts reageert erg enthousiast op de uitnodiging, in een gesprek met VRT NWS. "Zelfs als ik heel de dag alleen maar koffie voor Del Toro moet gaan halen zou ik al zeer vereerd zijn. Hij is echt een meester en ik zal sowieso graag naast hem staan." 

(lees verder onder foto)

Jonas Govaerts (regisseur)
2014 Dominik Magdziak Photography

Dat niet alleen Del Toro maar ook Du Welz aanwezig zal zijn vindt Govaerts erg fijn nieuws. "Het zijn twee helden. Zoals dat gaat in België heb ik Fabrice nooit in ons land gezien, maar ik heb hem wel leren kennen op een festival in Toronto. Het is erg leuk dat het BIFFF zowel een Franstalige als Nederlandstalige regisseur heeft uitgenodigd.  Fabrice is wel een betere Belgische regisseur dan ik zelf ben (lacht). Ik ben echt fan van zijn werk."

Wie de lezing van de regisseur in Brussel graag wil bijwonen kan terecht op de site van het BIFFF.

Meest gelezen