Videospeler inladen...

12 arrestaties, groot wapenarsenaal, kogelvrije vesten en logo's van de politie bij inval Hells Angels

Bij de grote politieactie gericht tegen motorbende Hells Angels zijn 12 mensen opgepakt op 12 verschillende plaatsen. Er werden ook een heel wapenarsenaal en kogelvrije vesten en logo's van de politie aangetroffen. 5 van de 12 verdachten zijn intussen aangehouden.

De politie viel gisterenavond massaal binnen in de clubhuizen in Rekem en Genk van motorbende Hells Angels. Ook op 16 andere plaatsen vonden huiszoekingen plaats, in het kader van een onderzoek. Vandaag heeft het federaal parket meer uitleg gegeven op een persconferentie. 

In totaal werden 12 mensen opgepakt. 5 van hen zijn intussen ook aangehouden. Zij zijn tussen 37 en 52 jaar oud, zo maakte het federale parket vanavond bekend. 3 verdachten zijn weer vrijgelaten. Over het lot van de 4 anderen wordt later beslist.

Het wapenarsenaal dat aangetroffen werd is enorm: een vijftigtal wapens werd in beslag genomen, waaronder een raketlanceerder, 8 vuurwapens en 800 patronen. Er werden ook kogelvrije vesten en logo's van de politie aangetroffen. Daarnaast werd ook beslag gelegd op 3 kilo speed, een hoeveelheid hasj en 10.0000 euro cash geld.

Het onderzoek startte meer dan een jaar geleden na een aantal gewelddadige incidenten tussen leden en niet-leden van de motorbende. Het gaat onder meer over afpersing, inbreuken op de drugs- en wapenwetgeving en lidmaatschap van een criminele organisatie. Het onderzoek is ook gelinkt aan een drugsonderzoek dat begin december begon. Toen waren er negen huiszoekingen in België, Nederland en Duitsland.

Meest gelezen