Videospeler inladen...

A12 richting Antwerpen opnieuw vrij na moeizame takelen van zware kraanwagen 

In Londerzeel is de A12 richting Antwerpen rond 15.40 uur vrijgemaakt, na een ongeval met een kraanwagen deze ochtend vroeg. Het ongeval gebeurde in Londerzeel, ter hoogte van dancing Carré. Vooral richting Antwerpen is er nog hinder.

Een vrachtwagen met een telescopische kraan die richting Brussel reed, is rond 5 uur vanmorgen door de middenberm gegaan. "De kraanwagen die  de rijbaan richting Antwerpen volledig versperde is nu naar de rechterrijstrook gesleept. Daar blijft hij staan tot een vrachtwagen met een dieplader komt om de kraanwagen op te laden", zei Joppe Matyn van VRT NWS vanmorgen.

In de richting van Brussel was er door dat ongeval zand terechtgekomen op de rechterrijstrook. Dat leidde tot een kleiner ongeval met een motorrijder. De man is naar het ziekenhuis gevoerd. 

Takelen verliep moeizaam

Intussen is de kraanwagen getakeld. "Het takelen van de meer dan 40 ton zware kraanwagen ging erg moeizaam", zegt Alain Verstrepen van de federale wegpolitie. " De kraanwagen moest met een kraan in een dieplader geladen worden, maar dat lukte niet helemaal. Daarom heeft de takelaar nog zwaarder materiaal moeten laten aanrukken. Het herstellen van de vangrails is ondertussen ook al gebeurd."

Voor de meest actuele verkeersinfo kunt u ook terecht op onze verkeerspagina

Videospeler inladen...

Meest gelezen