Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

21 mensen behandeld na zenuwgasincident met Russische ex-dubbelspion

Na het zenuwgasincident dat de voormalige Russische spion Sergej Skripal en diens dochter Joelia zondag in het Britse Salisbury trof, zijn 21 mensen behandeld moeten worden, het Russische tweetal en een politieman inbegrepen. Dat heeft de politie van Wiltshire gemeld.

Skripal en zijn dochter liggen nog in het ziekenhuis. Hun toestand wordt kritiek genoemd. Zij werden zondag bewusteloos op een bank aangetroffen.

Volgens de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Amber Rudd, is het gebruikte gas "zeer zeldzaam". Een door DPA aangehaalde, anonieme bron bestempelde het gebruikte gas als "zeldzamer dan sarin", maar "geen VX".

Deskundigen stellen dat de aanslag "professioneel" gebeurde en dat het zenuwgas enkel maar afkomstig kan zijn uit een staatslaboratorium.

Meest gelezen